ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

08/08/2019

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού της Εθνικής Ρουμανίας στην Κύπρο για την αναμέτρηση απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για την 2η αγωνιστική της β’ προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2021, οι δύο Ομοσπονδίες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για αρκετά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθόσφαιρας.

Στο πλαίσιο της πολύ καλής σχέσης που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και στην Ρουμάνικη Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, οι δύο Ομοσπονδίες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

Μέσα από την συνεργασία αυτή, οι δύο Ομοσπονδίες θα μπορέσουν να επωφεληθούν από ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς.

Παράλληλα, οι δύο χώρες θα μπορέσουν να διοργανώσουν στο μέλλον διεθνή τουρνουά Εθνικών Ομάδων  και φιλικές αναμετρήσεις μεταξύ τους, ενώ η συνεργασία θα επεκταθεί και στην εκπαίδευση των προπονητών, διαιτητών, κριτών και αθλητικών παραγόντων.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε από τους προέδρους των δύο ομοσπονδιών, τον κ. Ανδρέα Μουζουρίδη και τον κ. Horia Paun.

 

ΟΠΑΠ Basket League:

ael
apoel
apollon
etha-egkomis
enosi-paralimniou
keravnos
omonia
aek

Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών:

ael
anagennisi-germasogias
apoel
apop-pafou
aris
keravnos
aek
enad

Instagram